Sebastian Seifert, Tandlæge i NuukMit navn er Sebastian Seifert, jeg arbejder på Centralklinikken i Nuuk og har arbejdet her i siden 1. oktober 2015. Jeg blev færdigt uddannet fra Århus tandlægeskole samme år. Jeg havde blod på tanden og lyst til eventyr, så jeg valgte at rejse til Grønland. 

Min hverdag i Nuuk Tandpleje er meget spændende og jeg får prøvet mange facetter af faget indenfor tandlæge. I de første dage i Nuuk tandpleje blev jeg hurtigt udfordret. Det var ikke noget som jeg kunne have forberedt mig på hjemme i Danmark, da behovet for tandpleje er rigtig stort i Grønland. 

Jeg blev hurtigt kastet ud i spændende behandlinger hvor jeg skulle lære at tage ansvar og træffe beslutninger. Det var noget af en stor mundfuld i starten, men med gode og dygtige kollegaer oplevede jeg hurtigt at vokse med opgaverne. På den måde blev jeg hurtigt også mere selvstændig. Jeg tror ikke at jeg kunne få en bedre start som nyuddannet tandlæge end at arbejde her. Arbejdet i Nuuk tandpleje har givet mig uvurderlig erfaring på kort tid. En af de første dage hvor jeg kom til Grønland var der en som fortalte mig at det man oplever i Grønland på 1 år svarer til det man oplever i Danmark på 2-3 år. Jeg synes det sætter det ret godt i perspektiv i forhold til mine oplevelser indtil videre i Grønland og som arbejdet som tandlæge heroppe i Grønland.

Bliv inspireret af en som arbejder i det grønlandske sundhedsvæsen.